Ondřej Neufus,
ČTK
22. 12. 2019 11:35
První restaurace původem amerického řetězce Kentucky Fried Chicken (KFC) v Česku se otevřela před 25 lety - 22. prosince 1994. Od té doby tu vyrostlo přes sto dalších poboček, řetězec řízený z polské Vratislavi jich tak má už víc než konkurenční McDonald's. Trh fastfoodových restaurací za poslední čtvrtstoletí řádně zhoustl, podívejte se, které značky můžete v Česku potkat.
Bageterie Boulevard
Zakladatel řetězce Cihoň již v roce 1990 jako student vytvořil v Praze výrobnu obložených housek, ze které v roce 1994 vznikla jeho nynější značka Crocodille, která nyní patří mezi významné výrobce balených baget a sendvičů v Evropě. Řetězec Bageterie Boulevard patří pod společnost Crocodille.
Sídlo: Praha
Počet restaurací: 46; kromě Česka ještě na Slovensku (2), Spojených arabských emirátech (2) a v Německu (1)
Nejznámější výrobky: bagety, polévky.