Druhé losování Účtenkovky se blíží. Druhou cenou zůstává Ford Focus Kombi

ČTK ČTK
12. 12. 2017 12:25
Slosování za listopad se uskuteční tento pátek. Hlavní výhra je stále milion korun. Značka automobilu - druhá cena - se může měnit, nicméně zatím zůstává stejná.
Ford Focus Kombi
Ford Focus Kombi | Foto: Ministerstvo financí

Praha - Ministerstvo financí vybralo ve výběrovém řízení na dodavatele osobního automobilu pro druhé, třetí a čtvrté slosování účtenkové loterie k elektronické evidenci tržeb (EET) Ford Focus Kombi s benzínovým motorem. Jde o stejný automobil jako v prvním slosování takzvané Účtenkovky.

Ministerstvo o tom dnes informovalo na internetu. Druhé slosování loterie se uskuteční tento pátek, další budou následovat 15. ledna a 15. února.

Automobil dodá autosalon Auto Kora top, který v rámci výběrového řízení nabídl cenu 357 009 korun včetně DPH. Vůz je mimo jiné vybaven klimatizací, zadními parkovacími senzory, palubním počítačem či CD přehrávačem s USB. Výbava zahrnuje elektronický stabilizační systém ESC.

V rámci loterie ministerstvo rozděluje měsíčně zhruba 21 000 výher, první cenou je milion korun, druhou právě automobil. Slosování provádí Sazka prostřednictvím certifikovaného generátoru náhodných čísel, takzvaného RNG modulu.

Do druhého losování účtenkové loterie k EET se za listopad podle vyjádření ministra financí Ivana Pilného na počátku prosince aktivně zapojilo zhruba 450 000 hráčů. Ti za listopad zaregistrovali 13,6 milionu účtenek, do slosování bylo zařazeno 11,5 milionu účtenek.

Ministerstvo financí na podporu EET spustilo účtenkovou loterii 1. října. První losování se konalo 15. listopadu. Do prvního kola loterie se zapojilo zhruba 453 000 aktivních hráčů a do slosování bylo zaregistrováno 11,1 milionu účtenek. V rámci EET bylo v říjnu vydáno 376 milionů účtenek.

 

Právě se děje

Další zprávy