Továrna na ledničky Candy v Česku jde do dražby, Američané ji nabízejí s veškerým vybavením

ČTK ČTK
26. 1. 2017 10:22
Poslední zaměstnanci opustili závod v Podbořanech na jaře 2015. Objekt teď nabízí společnost Rabin Worldwide ze San Franciska. Na prodej je celý závod s mnoha výrobními zařízeními na zpracování kovů, balení a výrobu vstřikovaných plastových výlisků.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Thinkstock

Podbořany – Tovární hala v Podbořanech na Lounsku, v níž se vyráběly ledničky Candy, je na prodej ve čtyřdenní online dražbě. Objekt včetně výrobních linek a zařízení ode dneška nabízí společnost Rabin Worldwide ze San Franciska. Informovala o tom dražební firma.

Závod o výrobní kapacitě 400 000 kusů ročně je k dispozici se všemi šablonami a lisovacími nástroji. Na prodej je celý závod, s mnoha výrobními zařízeními na zpracování kovů, balení a výrobu vstřikovaných plastových výlisků. Dražbu lze sledovat online. Prodej skončí 31. ledna.

Ledničky a mrazničky továrna v Podbořenech vyráběla 15 let. Ve firmě pracovalo přes 1000 lidí, patřila tak k největším zaměstnavatelům v regionu. Po několikaměsíční stávce na jaře 2015 postupně ukončila výrobu, o práci pak definitivně přišlo 110 zaměstnanců. Poslední zaměstnanci závod opustili na jaře 2015. 

Důvodem ukončení výroby byla podle tehdejšího vyjádření společnosti finanční situace. Velká konkurence a hospodářské krize způsobily snížení odbytu ledniček vyrobených v Podbořanech. Z plně využité kapacity produkce klesla v roce 2014 na 60 000 kusů.

 

Právě se děje

Další zprávy