Za jeden den stáhli lidé milion kopií Windows 8

Adam Fiala
8. 3. 2012 4:09
Microsoft se pochlubil vysokým číslem počtu stažení, které hovoří o atraktivitě Windows 8
Windows 8 beta
Windows 8 beta | Foto: Microsoft

Než se nový operační systém od Microsoftu masově rozšíří, potrvá to ještě dobrý půl rok. Uveřejnění beta verze Windows 8  minulou středu však mělo pozitivní výsledek. Během jednoho dne zaznamenaly oficiální stránky Microsoftu nápor. O Consumer Preview Windows 8 mělo zájem tolik lidí, že si stihli stáhnout milion kopií.

Microsoft s Windows se opět hlásí o slovo

O operačních systémech Windows se ještě před nedávnem tolik nemluvilo. Zásluhu na tom má progresivní vývoj na poli mobilních přístrojů. Windows 8 by ale trend mohly dost výrazně zvrátit a přetáhnout pozornost od iOS a Androidu na sebe. Microsoft nezačal nejlépe, ale operační přístroj pro telefony Windows Phone se úspěšně zabydlel v přístrojích HTC či Nokia. Windows 8 pak poskytne jednotnou bázi pro stolní počítače a laptopy stejně jako pro smartphony a tablety. Jako dobré znamení zní oněch milion stažení osmiček.

O pozornost soupeří s iPadem Applu

Začátkem března se tak o popularitu pere Microsoft s Applem. Windows 8 plné dlaždic si uživatelé mohou vyzkoušet zdarma, a kdo nechce reinstalovat systém, může Windows 8 testovat pomocí speciálního softwaru. Ovšem finální produkt jen tak nebude, zatímco Apple uvede svůj „nový iPad" na trh ještě před začátkem dubna. Jaké budou tablety s Windows 8? I tuto otázku by měl brzy Microsoft zodpovědět.

 

Právě se děje

Další zprávy