Toshiba Portege M930: hybrid tabletu a notebooku

Adam Fiala
16. 1. 2012 9:01
Toshiba opisovala od Asusu a Portege M930 nabízí jinou konstrukci notebooku
Model notebooku od Toshiby představený na CES 2012.
Model notebooku od Toshiby představený na CES 2012. | Foto: Aktuálně.cz

Na loňském veletrhu CES představil ASUS tablet pod názvem Eee Pad Slider. Desetipalcový tablet disponuje zvláštní konstrukcí, díky které se na spodku schovává klávesnice, která při rozložení tabletu vyjede a tablet se tak obejde bez dokovací stanice. Podobný mechanismus nyní Toshiba uplatňuje na nový model notebooku Portege.

Tablet a notebook v jednom

Třináctipalcový notebook Toshiba Portege bude pracovat s dotykovou obrazovkou, zároveň v sobě bude ukrývat klávesnici jako u klasického laptopu. Ta je velmi úzká, takže se kromě kláves písmen musel tradiční trackpad nahrazující myš vyhodit. Údajně by se měl proměnit v dotykové senzory a tlačítka na pravém okraji. Displej má rozlišení 1280 x 800. Model jako takový je stále ještě ve fází vývoje, vždyť i Asusu trvalo uvedení svého produktu na trh víc jak půl roku. Není tedy vůbec jisté, kolik bude stát a kdy se ho zájemci dočkají.

S procesorem Intel Core i5

Přesto jsou známy technické specifikace, některé z nich odkazují k charakteristikám ultrabooků. Váží necelé dva kilogramy, spoléhá se na procesor Intelu Core i5, dále zahrnuje 4GB RAM a SSD o velikosti 256 GB. Po stranách pak oplývá celou řadou základní portů, od USB 2.0 (mohl by finální model mít i USB 3.0?), po HDMI či čtečku SD karet.

 

Právě se děje

Další zprávy