Ivy Bridge bude podporovat USB 3.0

Adam Fiala
22. 12. 2011 3:36
Kdo se bál, že s novou generací procesorů zanevře Intel na next-gen USB, ten se mýlil

V průběhu roku 2012 se do počítačových zařízení dostane nová generace procesorů Intel. Procesor s označením Ivy Bridge se stane následníkem letošních Sandy Bridge.

Intel vyvíjí tyto výkonné přístroje i s ohledem na trh s ultrabooky, které budou nejnovější verze procesorů používat k dosažení maximálního výkonu. Dosud nebylo zcela jasné, jestli Intel bude usilovat o certifikaci Ivy Bridge na užívání USB 3.0. USB Implementers Forum však potvrdilo, že Ivy Bridge bude superrychlým konektorem disponovat.

Intel disponuje Thunderboltem

Dost dobře se mohlo stát, že si Intel postaví hlavu a pokusí se přes nový procesor prosadit své rozhraní Thunderbolt. Na vývoji této sběrnice spolupracoval s Applem a také se jako první představilo na letošním notebooku MacBook Pro. Problémem je, že zatím není mnoho příležitostí k jeho využití, protože není tak rozšířený.

Desetinásobná rychlost

Třetí generace USB nabízí přenosovou rychlost až 5 Gb/s, čímž překonává USB 2.0 desetinásobně. Snižuje dobu potřebnou k přenosu i šetří energii. Zároveň není problém s kompatibilitou se starší verzí. První produkt užívající trojku přišel v roce 2009.

 

Právě se děje

Další zprávy