Stavba města v SimCity začne v roce 2013

Adam Fiala
19. 3. 2012 4:34
Touhu tvořit máme od narození, se SimCity snadno vytvoříme celé město
Ilustrační obrázek ke hře SimCity na rok 2013.
Ilustrační obrázek ke hře SimCity na rok 2013. | Foto: Aktuálně.cz

SimCity je dnes už legendární stavební simulátor, ve kterém hráč nejenom buduje město, ale stará se o jeho chod. Jak může záhy zjistit, jedná se o komplikovaný úkol kvůli zajištění všech životních potřeb, snižování kriminality, hladkému chodu dopravy a kvalitnímu zdravotnictví. Nestačí jen postavit budovy. Od roku 1989 se o tom přesvědčilo mnoho hráčů, když vyšla první verze hry ještě ve 2D. Dnes už se dají sehnat i konverze hry na mobilní přístroje, od iPadu přes Android po Playbook od Blackberry. V roce 2013 se tvůrci vrátí se zbrusu novým SimCity.

Starost o budovy i jednotlivé obyvatele

V roce 2007 sice tvůrci hry vydali společensky laděnou verzi SimCity Societies, ale její odlišný herní mechanismus způsobil, že se za poslední důležitou nadstavbu počítá Sim City 4 z roku 2003. Po dlouhé dekádě se tak fanoušci hry i nezasvěcení nováčci dočkají nového herního titulu. Ten bude akcentovat multiplayerovou hru, ale vzhledem k pokročilým možnostem grafiky by dle slibné upoutávky na SimCity mohla být hra i skutečnou potěchou pro oko plnou života. Nebude to tak akční jako Mass Effect 3, ale detailní pohled z ptačí perspektivy na pohyblivý organismus bude mít své výhody. Zásluhou technologie GlassBox totiž města zaplní hromada individuálních lidiček se svými potřebami.

SimCity bude cílit na multiplayer

Hráči budou moci víc spolupracovat, zároveň se jejich městské regiony budou navzájem výrazně ovlivňovat. SimCity by mělo podporovat kooperaci až šestnácti hráčů, na výběr budou i tematicky laděné městské styly, čímž by se vzhled měst mohl razantněji odlišovat. Hráči si budou pomáhat například posláním hasičských či záchranných sborů v obtížné situaci. Pokud by však někdo neměl kladný vztah k životnímu prostředí, smog zhorší životní podmínky i ve městě jiného. Komu pak lezly na nervy rovné silnice, nové SimCity ve svém konceptu zahrnuje i zatáčky. Kdo má ale raději kreativitu v syrové podobě, ten asi zůstane u nezávislého titulu jako Minecraft. Nové SimCity totiž bude stát víc než tisíc korun.

 

Právě se děje

Další zprávy