Nový televizor od LG: 3D film i dva hráči

Adam Fiala
11. 1. 2012 4:42
LG rozvíjí technologii 3D a umožňuje nový zážitek z her
Televizor od LG umožňující 3D i Dual Play, tj. multiplayer s polarizovanou obrazovkou.
Televizor od LG umožňující 3D i Dual Play, tj. multiplayer s polarizovanou obrazovkou. | Foto: Aktuálně.cz

Na probíhajícím veletrhu CES 2012 se dál posouvají hranice technologických možností. V oblasti televizní zábavy se pokouší o inovace i společnost LG. Představuje televizor s vysokým rozlišením a 3D. Je pokračovatelem tradice designu Cinema Screen. Jeho prostřednictvím by měl televizor nabídnout obdobný zážitek jako návštěva kina. LG tak rozšiřuje plochu obrazovky a stlačila rozměry okrajů na pouhý milimetr. 3D tak nemá hranice a je pohlcující.

Televizor pro majitele konzolí

Výjimečnou schopností přístroje je také Dual Play. Obdobnou technologii pod názvem SimulView nabídla loni 3D obrazovka od Sony. V případě LG však není přístroj určen výhradně k herním účelům, a tak kombinuje víc dovedností. Při dokoupení speciálních brýlí mohou televizor využít hráči konzolových her při multiplayeru. Přístroj totiž souběžně vysílá dva různé obrazy, díky polarizaci brýlí však oba hráči vidí jenom svůj.

3D s brýlemi

Nahrazuje se tak tradiční pojetí multiplayerové hry, při které se displej zobrazovacího přístroje rozdělil na dva. Technologie 3D Sound Zooming pak vytváří zvukový výstup s ohledem na pozici předmětů zobrazovaných na obrazovce. Nová řada televizorů LG je určená pro spotřebitelský trh letošního roku. Brýle potřebné pro sledování 3D jsou až o dvacet procent lehčí než starší modely. S trochou štěstí by mohly splňovat loni odsouhlasený jednotný standard pro 3D brýle. Sledování se stává komfortnější. Zraky se však více upírají k 3D televizorům bez nutnosti použití brýlí.


 

Právě se děje

Další zprávy