Samsung Unpacked: Galaxy Note 2 i foťák s Androidem

tl
30. 8. 2012 8:05
Samsung překvapil. Kromě Galaxy Note 2 ukázal i smartphone s novými Windows.
Foto: UBUNTULIFE.NET

Samsung ve středu v Berlíně na akci Samsung Unpacked 2012 představil několik svých nových zařízení. O některých se téměř vše vědělo už předem, některá zase byla úplným překvapením.

Tablet nebo smartphone?

Tím nejméně překvapivým, ale zároveň nejvíce očekávaným byl obří telefon Galaxy Note 2. Tento kříženec mezi tabletem a smartphonem je se svým 5,5 palce velkým displejem ještě o něco větší, než jeho předchůdce. Displej druhé generace Galaxy Note je HD Super AMOLED Plus displej s rozlišením 1280 x 720 obrazových bodů, což znamená, že by měl mít o něco menší hustotu pixelů, než jeho předchůdce. Ve výsledku by ale tento fakt celkový dojem z telefonu ohrožovat neměl.

Nový Galaxy Note by rozhodně neměl mít problémy s výkonem.  Stejně jako Galaxy S3, je i tento tabletofon poháněn čtyřjádrovým Exynos 4412 procesorem, který je podporován 2GB operační paměti. Telefon se bude prodávat ve třech variantách, přičemž každá bude mít jinou interní paměť a to buď 16GB, 32GB nebo 64GB. Úložný prostor telefonu může být navíc rozšířen paměťovou kartou až na 128GB.  

S Pen nemůže chybět

Stejně jako původní Galaxy Note a tablet Galaxy Note 10.1, je i nový model vybaven stylusovým perem S Pen. V kombinaci s několika inovativními funkcemi, které Samsung pro tento telefon vytvořil, se z S Pen stává velmi užitečný nástroj, který z Galaxy Note 2 dělá jedinečné zařízení. Dotykové pero umožňuje například rychlou tvorbu poznámek při hovoru nebo snadné a přesné výřezy fotografii přímo v telefonu.

Cena telefonu Galaxy Note 2 zatím oznámena nebyla, na trh se ale tento smartphone dostane ještě v průběhu tohoto roku. Dodáván bude s operačním systémem Android 4.1 Jelly Bean.

Originální fotoaparát s Jelly Bean

Už větším překvapením středečního večera bylo představení kompaktního fotoaparátu Galaxy Camera. Ten nabídne velký LCD displej s úhlopříčkou 4,8 palce a HD rozlišením, ultrazoom s 21x přiblížením a operační systém Android 4.1.

Fotoaparát podporuje připojení k Wi-Fi i k 3G a 4G sítím, díky čemuž bude snadno komunikovat s okolními zařízeními nebo rovnou uploadovat fotky na internet. Operační systém mu dodává mnoho nových užitečných funkcí, které z něj dělají jedinečný foťák. Ačkoliv Samsung na předváděcí akci mluvil o úplně nové kategorii fotoaparátů, podobné zařízení s Androidem představil už v minulosti Nikon.

Na Unpacked 2012 nechyběly ani nová zařízení s Windows 8. Šlo především o tablety z nové řady Ativ, které se vyznačují tím, že budou dodávány s připojitelnou klávesnicí. Tyto hybridy mezi notebookem a tabletem, nápadně připomínající tablet Asus Transformer, budou stejně jako Galaxy Note 2 dodávány s perem S Pen.

S předvedením telefonu s novými Windows Samsung předběhl Nokii

Tím asi největším překvapením byl telefon Ativ S, který bude dodáván s Windows Phone 8. Jedná se tak o první telefon s tímto operačním systémem od Microsoftu, který byl oficiálně představen. Na druhou stranu ho Samsung návštěvníkům raději moc neukazoval, protože se evidentně zatím jedná o nedokončený model. Toho pořádného Windows Phone telefonu se tedy zřejmě dočkáme až na začátku září na předváděcí akci Nokie v New Yorku.

 

Právě se děje

Další zprávy