S Androidem Jelly Bean je Nexus rychlejší než Galaxy S3

tl
18. 7. 2012 9:05
Android s příchodem Jelly Bean a Project Butter výrazně zrychlil
Android, operační program pro chytré telefony od vyhledávacího giganta Google
Android, operační program pro chytré telefony od vyhledávacího giganta Google | Foto: Google.cz

Ačkoliv se očekávalo, že Google letos přijde s úplně novou verzí svého operačního systému Android, nakonec ukázal jenom update předchozího Androidu Ice Cream Sandwich. To ale vůbec nevadí, protože Google s novým Androidem 4.1 Jelly Bean, dotáhl svůj operační systém pro mobilní zařízení skoro do dokonalosti.

Jelly Bean se v současnosti dostává do telefonu Samsung Galaxy Nexus a běží na něm také nedávno představený referenční tablet od Googlu, nesoucí název Nexus 7.

Většina lidí, kteří měli zatím možnost si nový systém vyzkoušet, si ho velice pochvaluje. Výborná je především jeho rychlost, kterou umožňuje takzvaný Project Butter, vylepšené notifikace nebo výchozí prohlížeč Google Chrome. Mezi jeho největší nevýhody naopak patří především fakt, že bude k dispozici na poměrně málo zařízeních, a že má zatím málo aplikací, které jsou vhodné přímo pro tablety.

Project Butter dělá mobily mnohonásobně rychlejší

„Vzpomínáme si na to, jak se nám loni dostal poprvé do rukou telefon s dvoujádrovým procesorem. Tím telefonem byl LG Optimus 2X a velice nás u něj překvapilo, jak se může s takovým procesorem jeho systém tolik trhat. Tento problém ale s Androidem 4.1 Jelly Bean a jeho Project Butter mizí. Systém jsme zkoušeli na telefonu Galaxy Nexus a velice nás překvapilo, jak se z něj hned po aktualizaci stal mnohem rychlejší telefon, který je najednou možná svižnější i než Samsung Galaxy S3."  - Vicotr H., phonearena.com

Google Now zatím nefunguje úplně správně

„Project Butter dělá z Androidu plnohodnotného soupeře Applu a jeho iOS. Kdyby Jelly Bean přinášel jenom toto vylepšení, bohatě by to stačilo k tomu, aby z něho byl plnohodnotný update. Nové notifikace jsou také výborné, ale v těch Google vždy exceloval více než Apple. Další skvělou věcí je mobilní Google Chrome, u kterého nás především těší to, že je nastaven jako výchozí prohlížeč. Co nám na Jelly Bean vadí je momentální funkčnost aplikace Google Now, která zatím neběží úplně správně a je použitelná skoro jenom ve velkých městech. Na druhou stranu je pravděpodobné, že se tato služba zaktualizuje a bude tak v budoucnu mnohem použitelnější." - JR Bookwalter, techradar.com

 

Právě se děje

Další zprávy