Galaxy Note jde na odbyt. Má pět milionů majitelů

Adam Fiala
10. 4. 2012 9:25
Smartphone s dotykovým perem Galaxy Note má po světě úspěch
Foto: Samsung Corp

Společnost Samsung musela mít pevnou víru v úspěch smartphonů Galaxy Note. Ta se změnila ve skutečnost a rozhodnutí založit novou sérii tabletů Galaxy Note, které předvedla na Mobile World Congressu, nebylo mylné. Tablety mají s titulním modelem smartphonu dvě věci společné. Maximální možný displej a kooperaci s dotykovým perem.

Vrací se časy, kdy se displej neovládal prstem

Přestože užití stylusů či dotykových per ve spojení s přenosnými přístroji prakticky vymizelo, Samsung je začal podporovat. Navíc tvrdí o svém novém tabletu Galaxy Note, že je lepší než nový iPad. Tedy alespoň co do kreativního přístupu, který uživateli umožňuje širší práci s obsahem. Zatímco aktuální verze Samsung Galaxy Tab jde cestou menších nákladů, méně invence a lepší ceny, právě Galaxy Note se staví do role tahouna. S telefonní verzí se společnosti podle zveřejněných čísel daří.

Tablet Galaxy Note 10.1 dorazí později, v červnu

Samsung ohlásil, že se mu po celém světě podařilo prodat pět milionů kusů smartphonu. Nejde přitom o číslo počtu dodaných výrobků, mezi něž by se počítaly kusy, na něž sedá prach v obchodech, ale reálné množství přístrojů mezi uživateli. Propagace telefonů nebyla malá, překážkou byla rozhodně vyšší cena.

V českých obchodech se prodává většinou kolem patnácti tisíc korun. Kvůli displeji s úhlopříčkou 5,3 palců se o něm v legraci hovořilo jako o mezi článku chytrého telefonu a tabletu. V tablet se změní už záhy, tedy asi v červnu, ale to dorazí už se čtyřjádrovým procesorem. Podobný osud by měl potkat i nový smartphone Galaxy S III.

 

Právě se děje

Další zprávy