Nokia Lumia 800 se předvede i v bílé

Adam Fiala
16. 2. 2012 9:40
Styl hraje důležitou roli při výběru telefonu, Lumia 800 proto přibere ještě bílé provedení
Zdroj: Nokia
Zdroj: Nokia | Foto: Aktuálně.cz

Telefony už dávno nejsou jen přístrojem na volání. Ne od doby, co se schovávají za označením smartphone a co tabulky prodejnosti válcuje Apple s iPhonem. Zásluhou vysoké ceny i jeho kvalitního designu oslovuje lidi majetné a se smyslem pro styl. Volba smartphonu je přece částečně i výpovědí o našem stylu. Nokia na český trh i proto uvede Nokii Lumii 800 v lesklém bílém provedení.

Černá a bílá vs. azurová a růžová

Komu se dosavadní nabídka tohoto telefonu s operačním systémem Windows Phone 7.5 nelíbila, získá alternativu. Vyvedení krytu v křiklavě azurové nebo růžové totiž nemuselo kdekoho oslovit. Konzervativní černá tak ke konci února získá společníka v bílé. Cena se nezmění (kolem dvanácti tisíckorun) a Lumia 800 tak bude nabízet stejnou barevnou řadu jako N9.

Smartphone s Windows

Dožene také smartphone Nokia Lumia 710, spolu s nímž vstupovala osmistovka začátkem února na český trh. Ten už bílé zbarvení nabízí. V zimním období navíc bílá ladí se sněhem. Na operačním systému Windows Phone pak uživatel spustí některou z padesáti tisíc aplikací, které jsou kompatibilní. S orientací pomůže zabudovaná služba Nokia Collection. Teď už nezbývá než čekat, co předvede Nokia Lumia 900.

 

Právě se děje

Další zprávy