V Číně si lze pořídit iPhone 4S skoro zadarmo

Adam Fiala
11. 1. 2012 4:26
Nejnovější model iPhonu získají Číňané ke smlouvě zdarma
Foto: Reuters

Chytrý telefon od Applu iPhone 4S si na podzim získal velkou pozornost a čínský operátor hodlá popularitu využít. Kdyby nestál iPhone 4S tolik peněz, jistě by přilákal větší množství kupujících. V každém případě za své peníze získá uživatel prvotřídní výrobek i značkový produkt s hodnotou. Sice se musel iPhone potýkat s problematickou baterií, ale to by mnoha čínským kupujícím nemuselo vadit. Od 13. ledna ho získají skoro zadarmo.

Závazná smlouva

Přitom „skoro" je velmi důležité, protože mnohdy znamená vše. I v Čechách jsme zvyklí na marketingovou kampaň telefonních operátorů, ve které mohou vybrané typy telefonů nabízet za velmi nízkou cenu. Naproti tomu je potřeba uzavřít závaznou smlouvu na určitou dobu. Kvůli pravidelným měsíčním poplatkům se tak nízká cena přístroje pro operátora vykompenzuje. Čínský provozovatel telekomunikačních služeb Unicorn tak požaduje tříletý úpis s měsíčním paušálem v řádu čtyřiceti pěti dolarů.

Na výběr s 16 nebo 32 GB paměti

Uživatel při podpisu získá iPhone 4S s velikostí paměti 32 GB. Kdo by neměl potřebu se zavazovat na tak dlouho, toho čeká dvouletý kontrakt s měsíčním paušálem 61 dolarů. Ziskem je iPhone 4S s 16 GB paměti. Mobil za patnáct tisíc korun je tak k dispozici zdarma, ale výhodné je to pro ty, kteří mají ve zvyku hodně utrácet za telefonování, esemeskování a další služby. Už kvůli hlasové asistentce Siri je iPhone 4S stále lákavým zbožím, i když mnozí už netrpělivě vyhlížejí iPhone 5.


 

Právě se děje

Další zprávy