Microsoft na Twitteru zaútočil na Android. Neúspěšně

tl
13. 12. 2012 8:37
Microsoft se snažil poškodit Android. Kampaň se ale obrátila proti němu
Foto: Microsoft

Steve Ballmer už v minulosti mluvil o tom, že Android je příliš otevřený systém, jehož uživatelé jsou neustále ohrožováni nebezpečným malwarem. Jako alternativu k Androidu nabídl Ballmer samozřejmě systém Windows Phone, který se podle něj s podobným problémem nepotýká.

Těmito výroky kritika systému s robotem ve znaku neskončila a Microsoft šel v boji s Androidem ještě o něco dál. Minulý týden se na twitterovém účtu Windows Phone objevil příspěvek, který nabádal uživatele, aby na sociální síti publikovali příspěvky s hashtagem #DroidRage, ve kterém měli popsat své nejhorší zážitky s malwarem na Androidu, přičemž autor tweetu o té nejhorší zkušenost měl od Microsoftu získat dárek.

Microsoftu se antikampaň příliš nevydařila

Microsoft zřejmě čekal, že se tweety o malwaru a Androidu budou jen hrnout, výsledek byl ale spíše opačný a hashtag #DroidRage se začal objevovat spíše v příspěvcích, které zesměšňovaly samotný Microsoft.

Uživatelé Twitteru poukazovat na to, že největší problémy s malwarem nemá Android, ale operační systém Windows od Microsoftu. Jeden uživatel dokonce napsal, že se o bezpečnost svého telefonu s Androidem bojí jedině tehdy, když připojuje svůj mobil k Windows 7.

Zdrojem posměchu se také na Twiiter stal fakt, že zatímco Androidu se velmi daří a každý den je aktivováno přes milion zařízení s tímto systémem, Windows Phone nadále zůstává spíše neoblíbenou platformou. To je podle mnohých názorů také hlavním důvodem, proč telefony s WP nejsou terčem útoků malwaru. Hackerům se prostě pro tento systém nevyplatí škodlivé aplikace vytvářet.

 

Právě se děje

Další zprávy