Nokia a Android? Zůstalo jen u spekulací

tl
5. 12. 2012 12:21
Žádný telefon s Androidem nevyrobíme, hlásí Nokia
Android, operační program pro chytré telefony od vyhledávacího giganta Google
Android, operační program pro chytré telefony od vyhledávacího giganta Google | Foto: Google.cz

Na sociální síti LinkedIn se před několika dny objevil inzerát, podle kterého finská společnost Nokia hledá nové zaměstnance, kteří mají bohaté zkušenosti s operačními systémy na bázi Linuxu. Ihned po zveřejnění této pracovní nabídky se začalo spekulovat o tom, co má Nokia s novými pracovníky v plánu.

Podle těch nejzajímavějších spekulací chtěla Nokia s najatými programátory vytvořit nový telefon, který by běžel na systému Android. Tato myšlenka se hned ujala a internetem se začaly šířit zprávy, které spojení Nokie a Adroidu braly jako hotovou věc.

Ti, kdo doufali, že se Nokia alespoň částečně odkloní od Windows Phone a do některých svých smartphonů nahraje populárnější Android, byli nakonec zklamáni. Všechny dohady totiž ukončil šéf vztahů Nokie s médii Doug Dawson, který přes Twitter celou situaci uvedl na pravou míru.

Nakonec se tak ukázalo, že nový programátoři mají Nokii pouze pomoci přizpůsobit její mapovou aplikaci HERE pro telefony s Androidem a iOS. Dawson navíc dodal, že Nokia telefony s Androidem v budoucnu neplánuje.

 

Právě se děje

Další zprávy