Příspěvky z Twitteru půjde uložit. Možná od konce roku

tl
4. 12. 2012 16:08
Twitter předělává své archivy. Chce umožnit stahování historie tweetů

Do konce roku by měli mít uživatelé Twitteru možnost uložit si všechny své tweety do počítače. Alespoň to tvrdí jeho šéf Dick Costolo. Sám ale na druhou stranu řekl, že jeho zaměstnanci považují tento termín za nesplnitelný, takže dlouho očekávaná funkce Twitteru bude pravděpodobně spuštěna až během příštího roku.

Programátoři Twitteru totiž musí vytvořit zcela nový způsob archivního vyhledávání, protože ten současný je příliš pomalý a vyhledávání starších tweetů zpomaluje celou síť. Celou situaci navíc komplikuje fakt, že celkový počet příspěvků na sociální síti Twitter rapidně narůstá.

Zatímco ještě na začátku roku 2011 vzniklo na Twitteru denně okolo 140 milionů příspěvků, v současnosti vytvoří půl miliardy uživatelů každý den okolo 350 milionů tweetů, což znamená, že miliarda tweetů vznikne na Twitteru za méně než tři dny.

Možnost ukládání historie sliboval Costolo uživatelům už v září a i tehdy mluvil o tom, že bude k dispozici do konce roku. Co se týče data zprovoznění služby ale asi můžeme věřit spíše samotným programátorům, než řediteli Twitteru.

 

 

Právě se děje

Další zprávy