Google představí nový Android, Nexus a tablet

tl
22. 10. 2012 16:59
Další Android, tři telefony Nexus i nový tablet. To vše by měl Google v pondělí ukázat
Android, operační program pro chytré telefony od vyhledávacího giganta Google
Android, operační program pro chytré telefony od vyhledávacího giganta Google | Foto: Google.cz

To, že Microsoft představí finální podobu Windows Phone 8 v pondělí 29. října, se už ví dlouho, nyní ale Google přišel s oznámením, že ve stejný den také uspořádá tiskovou konferenci, a postaví se tak proti Microsoftu. Zatím není oficiálně potvrzeno, co přesně chce Google na své tiskovce předvádět, nicméně podle informací, které v poslední době unikaly na internet, to můžeme tušit.

Hovoří se především o novém telefonu z řady Nexus, který by tentokrát mělo vyrobit LG. Některé zdroje ale také mluví o tom, že Google v pondělí představí rovnou několik referenčních telefonů najednou. Měli bychom se tak zřejmě dočkat i Nexus verze některého z telefonů od výrobců Sony a HTC.

Nový Android a další tablet?

S novými telefony by podle všeho měl také přijít update systému Android, tentokrát s označením 4.2 Key Lime Pie.

Dalším očekávaným zařízením, které Google s největší pravděpodobností v pondělí předvede, je i 32GB verze úspěšného tabletu Nexus 7 od Asusu. Objevily se i spekulace o tom, že na pondělní tiskovce uvidíme i zcela nový Nexus tablet, který bude tentokrát vyrábět Samsung.

Zda jsou všechny tyto informace pravdivé, se dozvíme příští pondělí v 15:00 našeho času. Přímý přenos z tiskové konference bude možné sledovat na YouTube.

 

 

 

Právě se děje

Další zprávy