HTC společně s Microsoftem představilo nové telefony

tl
20. 9. 2012 8:47
Lumie mají nové konkurenty. Widows Phone smartphony od HTC
Foto: anandtech.com

Vypadá to, že Nokia už není hlavním výrobcem telefonů s Windows Phone. Včera totiž proběhla tisková konference HTC, kde tchajwanský výrobce za asistence Steva Ballmera představil své první dva telefony s Windows Phone 8, které budou přímo konkurovat smartphonům Lumia 920 a 820 od Nokie.

Noika asi radost nemá

První model s názvem Windows Phone 8X se bude řadit mezi high-endové telefony, zatímco model Windows Phone 8S bude patřit spíše do střední třídy. To, že oba telefony nesou v názvu jméno systému, zřejmě znamená, že Microsoft v otázce hlavního výrobce telefonů s Windows Phone preferuje HTC před Nokií.

Výkonnější model WP 8X nabídne displej s HD rozlišením, úhlopříčkou 4,3 palce a velmi slušnou jemností zobrazení 341 pixelů na palec.  Uvnitř telefonu nalezneme dvoujádrový procesor Snapdragon S4 s taktem 1,5GHz, 1GB operační paměti a 16GB úložného prostoru, které nelze rozšířit pomocí paměťových karet.

Telefonu samozřejmě nechybí 8 MPx fotoaparát a dvě přisvětlovací diody. Kvalitní je u modelu WP 8X také čelní 2MPx kamera se zpětným osvícením senzoru a vysokou světelností objektivu f2.0. Kromě toho dostane WP 8X také technologii Beats Audio, díky které získá kvalitnější zvuk.

Druhý představený telefon má o něco menší, čtyřpalcový displej s rozlišením 800x480 bodů. Dvoujádrový procesor modelu WP 8S dostane takt 1GHz a doplněn bude o 512MB operační paměti. Velikost interní paměť tohoto model bude pouze 4GB, v telefonu ale bude i slot na microSD karty.

Barvy a jednoduchý design

Design telefonů by měl připomínat dlaždicové zobrazení systému Windows Phone 8.Stejně jako nejnovější telefony Nokia Lumia, i HTC WP 8X a 8S se budou prodávat v několika výrazných barvách

Oba modely se do prodeje dostanou na začátku listopadu za zatím neznámou cenu. V průběhu podzimu by HTC mělo předvést ještě několik dalších zařízení, jako například pětipalcový smartphone s Androidem nebo tablet. 

 

Právě se děje

Další zprávy