Facebook představil vlastní aplikaci pro Windows

Adam Pešek
9. 1. 2012 5:11
Facebook začíná s instant messagingem, aplikace pro Windows je ale zatím v testovací fázi. Po vyladění chyb by mohla být dalším hřebíčkem do rakve upadající sítě ICQ
Foto: Facebook

Přístup na Facebook přes webové rozhraní nemusí být vždy pohodlný, obzvlášť chce-li se uživatel pouze spojit se svými přáteli a nenechat se příliš rozptylovat různými statusy. Facebook proto vyvíjí aplikaci pro Windows, která umožní jednoduché chatování a přehled o nových událostech i mimo prohlížeč.

Desktopový program se zatím nachází ve fázi testování a oficiálně je k dispozici pouze tomu, kdo sociální síť používá v angličtině. Přesto Facebook Messenger lze stáhnout i bez nutnosti přepínání do angličtiny například na tomto odkazu.

Základní vlastností je jednoduchý chat s přáteli, nicméně program informuje i o žádostech o přátelství, oznamuje vybrané statusy a supluje většinu stěžejních činností sítě. Přehled pak uživateli poskytuje ikonka v dolní liště.

Testovací fáze sebou pochopitelně nese různé drobnější problémy a průběžně je odstraňují automatické aktualizace. Dá se ale počítat s tím, že po vyladění všech chyb a oficiálním zveřejnění bude Facebook Messenger dalším hřebíčkem do rakve postupně upadající sítě ICQ.

 

Právě se děje

Další zprávy