Anglikánská církev vs. Sony

Petr Novák
11. 6. 2007 17:28
Církev je pohoršená vlajkovou hrou na Playstation 3.
Foto: Hratelně.cz

Anglikánská církev se ostře ohradila proti Sony Computer Entertainment a její poslední FPS hře Resistance: Fall of Man. Požaduje buďto stažení z trhu nebo modifikaci obsahu hry. Ptáte se asi, co rozzuřilo tuto váženou církevní instituci.

Vězte, že přítomnost manchesterské katedrály ve zmiňovaném elektronickém díle je oním příslovečným trnem v oku biskupství, konkrétně její spojování s divokými přestřelkami umístěnými do církevní budovy nedá anglikánům klidně spát. Reverend Rogers Govender prohlásil, že byl šokován fotorealistickou prezentací svatého místa jakožto centra střílení a násilí, zahrnutého v "zábavním" produktu, cíleném na mládež.

Dle církevních hodnostářů se vtažením katedrály do násilné hry poškozuje její jméno, čímž také dochází k porušení práva. Sony se však brání; dle jejích zástupců jde totiž pouze o sci-fi hru se smyšleným dějem a jakožto taková nemá s realitou nic společného.

Na celé kauze je zajímavé i to, že o Manchesteru a jeho historii bohaté na kriminalitu spojenou s masivním výskytem palných zbraní se všeobecně ví. Jistě bude podnětné sledovat budoucí události, protože jak již všichni víme, Resistance: Fall of Man se stala vlajkovou lodí pro Playstation 3. Její stažení se ale všeobecně nepředpokládá, stejně tak vypuštění katedrály z obsahu díla a následná výroba nových nosičů.

 

Právě se děje

Další zprávy