Amazon uvolnil druhou aktualizaci pro Kindle Fire

Adam Fiala
26. 1. 2012 10:32
Majitelé tabletů Kindle Fire od Amazonu by se měli poohlédnout po novém firmwaru
Foto: AMAZON.COM

Amazon postupně vychytává jednotlivé nedostatky svého tabletu Kindle Fire. Však se také jedná o jejich první produkt z oblasti tabletů. Jejich předchozí Kindly ovládly svět jako čtečky e-knih. Listopadové uvedení tabletu ale slavilo úspěch a firmě přinesl Kindle Fire před Vánocemi úžasné zisky. Před týdnem pak Amazon uvedl druhý aktualizační balíček.

Účinky poznáte na Silku

Firmware si klade za cíl opravit méně viditelné chyby a dosáhnout zlepšení přístroje. To se týká například internetového prohlížeče. Na Kindle Fire využívá Amazon produkt vlastní výroby - Silk. Jedná se o jeden z prvních cloudových prohlížečů. Amazon vyzkoušel tuto technologii, která měla zjednodušit prohlížení webu na méně výkonných tabletech. Recenze Kindle Firu ale příliš nadšené nebyly. Nyní získal Silk alespoň fullscreen mód, ve kterém by prohlížení mělo být lepší.

První aktualizace nabídla ochranu Wi-Fi

Ke stažení je firmware s označením 6.2.2 například na oficiálních stránkách Amazonu ve složce Pomoc, Digitální pomoc, Podpora Kindle. První aktualizace softwarového vybavení tabletu Kindle Fire přišla koncem prosince. Tehdy vylepšila Wi-Fi připojení, které teď mohou uživatelé ochránit heslem. Mezi jinými opravami pak vyniklo lehké zlepšení ovladatelnosti včetně scrollování.

 

Právě se děje

Další zprávy