Acer zabrzdil tablety s Windows kvůli Surface

tl
13. 11. 2012 10:46
Většina výrobců své Windows tablety na trh už posílá. Acer si je šetří na duben
Foto: SOFTPEDIA.COM

Šéf Aceru Jim Wong už v létě dával jasně najevo svůj názor na tablet Surface od Microsoftu, který podle něj způsobuje výrazné problémy ostatním výrobcům tabletů s Windows RT. V nedávném rozhovoru pro agenturu Reuters Wong potvrdil, že si za svým názorem nadále stojí, a že Acer je kvůli tabletu Surface mnohem opatrnější.

Příchod prvních Windows RT tabletů od Aceru bychom tak podle všeho neměli očekávat dříve než v dubnu příštího roku. Naopak firmy jako Lenovo nebo Asus se konkurence Microsoftu evidentně nebojí a své tablety s Windows na trh už posílají.

Surface je drahý. Acer se bát nemusí

Podle mnohých odborníků jsou přitom obavy Aceru zbytečné. Původně se sice spekulovalo o tom, že Microsoft bude Surface prodávat za výrazněji nižší cenu, než ostatní výrobci, což by mu umožnil především fakt, že nemusí nikomu platit za softwarové licence.

Vzhledem k tomu, že ale Microsoft nastavil cenu nejlevnější verze svého tabletu na 499 dolarů, což je cena srovnatelná s konkurencí, výrobci jako Acer se nějaké výrazné výhody Microsoftu bát nemusejí.

 

Právě se děje

Další zprávy