Tablet Surface možná bude stát jen 199 dolarů

tl
23. 8. 2012 1:06
Po Amazonu a Googlu bude možná i Microsoft prodávat tablet za 199 dolarů.
Foto: MICROSOFT.COM

Do vydání tabletu Surface a operačního systému Windows 8 zbývá Microsoftu přibližně měsíc a po internetu se šíří spekulace o tom, kolik bude tablet přibližně stát. Server Engadget přišel s informací, že Microsoft bude Surface prodávat za méně než jsou výrobní náklady, jako to už dělá například Amazon nebo Google. Engadget uvedl, že cenu zjistil z interního zdroje Microsoftu na nedávné konferenci TechReady15, kde bylo uvedení tabletu Surface spolu s dalšími detaily oznámeno.

Tato zpráva velmi znepokojila všechny OEM výrobce, jako je Acer, Lenovo nebo Asus, protože by jim to výrazně znepříjemnilo jejich vstup na trh s tablety, které fungují na platformě Windows 8 a Windows RT. Proti Microsoftu se už v minulosti postavil zejména Acer, který si stěžoval už na samotnou existenci tabletu Surface.

Výrobní náklady jsou mnohem vyšší

Podle některých analytiků ale Microsoft Surface za tak nízkou cenu prodávat nebude, protože výrobní náklady budou sahat až k 600 dolarů. Microsoft by tak na prodeji tabletu silně prodělával a musel by veškeré zisky získávat z prodeje aplikací a dalšího obsahu.

Na druhou stranu podobnou taktiku už zvolil Google u svého Nexu 7 a Amazon u Kindle Fire. Spekuluje se navíc o tom, že Apple, který zatím trh s tablety ovládá, chystá svůj vlastní sedmipalcový iPad, který bude spadat do podobné cenové kategorie. Aby se Microsoft svým hlavním konkurentům vyrovnal, možná nakonec opravdu cenu svého tabletu nastaví podobně nízko.

 

Právě se děje

Další zprávy