Lenovo předvedlo svůj první tablet s Windows 8

tl
15. 8. 2012 10:46
Windows 8 bude v dalším tabletu. Bude jím ThinkPad od Lenova
Lenovo ThinkPad Tablet 2
Lenovo ThinkPad Tablet 2 | Foto: tabletnet.cz

Až v říjnu pustí Microsoft do prodeje svůj nový operační systém Windows 8, začnou se na trhu objevovat také nové tablety, které v sobě budou mít právě tento systém. Poté, co svůj tablet představil sám Microsoft, byl tento týden odhalen nový tablet od společnosti Lenovo.

Desetipalcové zařízení ThinkPad Tablet 2 navazující na svého androidího předchůdce bude vybaveno procesorem Intel Atom, párem kamer, IPS displejem s rozlišením 1366 x 768 pixelů a HDMI konektorem. Tablet se bude prodávat ve verzích s technologiemi 3G, 4G nebo LTE.  K dostání bude také dokovací stanice a přídavná klávesnice, která je velmi podobná těm, které Lenovo dodává ke svým notebookům.

Surface se Lenovo nebojí

Zatímco šéf firmy Acer nedávno kritizoval Microsoft za to, že svým tabletem Surface bude škodit svým OEM partnerům, kteří chtějí prodávat vlastní tablety s Windows 8, Lenovo zastává opačný názor.

Podle Dilipa Bhaita, který má v Lenovu na starost podnikovou sféru, totiž naopak Microsoft svým tabletem přitáhne zájem uživatelů a pomůže tak výrazně rozšířit novou platformu.

ThinkPad Tablet 2 dle jeho slov navíc míří na jinou cílovou skupinu zákazníků a nebude tak se Surface ve střetu zájmů. 

 

Právě se děje

Další zprávy