Zisk Motoroly se loni ztrojnásobil

mid
20. 1. 2006 9:09
Chicago - Především díky svému trháku Razr zvýšila Motorola, druhý největší světový prodejce mobilů, v posledním čtvrtletí minulého roku svůj zisk o 86 procent.
Logo
Logo | Foto: Aktuálně.cz

Motorola dosáhla podle deníku Los Angeles Times od října do prosince čistého zisku ve výši 1,2 miliardy amerických dolarů. Tržby se vyšplhaly na 10,43 miliardy dolarů, což je o 18 procent víc, než za stejné období roku 2004.

Těchto příjmů dosáhla Motorola prodejem téměř 45 milionů mobilů v posledním kvartálu roku 2005. Z toho bylo 13 milionů mobilů nové generace řady Razr. Ve srovnatelném období roku 2004 prodala Motorola o 40 procent mobilů méně. Za rok tak zvýšila Motorola svůj tržní podíl na 19 procent, z předloňských šestnácti. Motorola tím posílila svou pozici druhého nejsilnějšího světového prodejce mobilů, stále však výrazně pokulhává za světovou jedničkou, finskou Nokií.

Za celý loňský rok Motorola ztrojnásobila svůj čistý zisk na 4,58 miliardy dolarů. Tržby vzrostly na 36 miliard dolarů, což představuje roční nárůst o 18 procent.

Podle agentury Bloomberg jsou však i téměř dvojnásobné tržby Motoroly ve skutečnosti mírně nižší, než očekávali analytici. Podle ní by tak výsledky mohly negativně ovlivnit ceny akcií společnosti.

 

Právě se děje

Další zprávy