Yahoo po boji s Microsoftem spadl zisk o 19 procent

djl
23. 7. 2008 14:40
V druhém kvartálu zisk spadl na 131 milionů dolarů
Foto: Reuters

San Francisco - Hospodářské výsledky internetové společnosti Yahoo za druhý kvartál letošního byly výrazně horší, než se původně předpokládalo.

Čistý zisk se oproti prvnímu čtvrtletí propadl o 18,6 procent na 131 milionů dolarů. Informace přinesla agentura Reuters. Firma tak podle odborníků doplatila na "souboj" se společností Microsoft, jež chtěla koupit majoritní podíl akcií Yahoo.

Microsoft v únoru nabídl za jednu akcii 31 dolarů. Vedení Yahoo však nabídku odmítlo jako podhodnocenou a oznámilo, že minimální výše ceny jedné akcie je 37 dolarů.

Společnost hospodářské výsledky zveřejnila jen den poté, co uzavřela dohodu s jedním z akcionářů Carlem Icahnem. Ten kritizoval společnost za odmítavý postoj vůči vstupu Microsoftu, a proto se rozhodl na další valné hromadě, jež se bude konat 1. srpna, kandidovat do vedení společnosti.

Čtěte více: Miliardář Carl Icahn velí do útoku. Vyhrožuje Yahoo

Po dohodě s vedením dostane Icahn, jenž drží 5procentní podíl na akciích společnosti, spolu se dvěma zástupci místo v širším vedení společnosti. Výměnou se zřekne kandidatury do užšího vedení.

Související:

 

Právě se děje

Další zprávy