Řecká reklama urazila řidiče náklaďáků i homosexuály

ČTK ČTK
7. 4. 2013 8:13
Reklama byla stažena z vysílání a nahrazena jinou, která se řidičům také nelíbí
Ilustrační snímek.
Ilustrační snímek. | Foto: http://www.dopravni-znaceni.eu

Atény - Řecká reklama na elektronické letenky společnosti Airfasttickets musela být stažena z místní televize poté, co se jí podařilo zároveň urazit jak řidiče náklaďáků, tak homosexuální komunitu. Informoval o tom v sobotu řecký deník Ta Nea.

V reklamě, která se vysílala minulý měsíc, mladý stopař zastaví tahač v naději, že se sveze do Turína. Jakmile se za ním zaklapnou dveře, přepne řidič páčku a v zadní části kabiny se objeví neonovým světlem nasvícený růžový divan s plyšovými medvídky a polštářky, zatímco šofér stopaři pošle svůdný vzdušný polibek. "Chcete cestovat levně a draze za to zaplatit?" končí reklama.

"Brutálně a bez vyprovokování jste zesměšnili řecké řidiče nákladních automobilů," uvedl svaz řidičů ve stížnosti podané proti společnosti Airfasttickets. "Vyrobili jste urážku, která v myslích diváků zůstane mnohem déle, než jméno nebo internetová stránka společnosti," dodal.

Stížnost ovšem podal také řecký svaz zastupující homosexuály, podle nichž reklama homosexuální muže "škatulkuje". "Gayové jsou tu představeni jako prohnaní, sexem posedlí lidé snažící se svést nevinné mladíky," uvedl svaz OLKE.

Společnost Airfasttickets mezitím vytvořila novou verzi reklamy, v níž řidič místo růžového hnízdečka má v kabině lebky, svíčky - a chce jet oklikou přes Karpaty. Ani s tou ale nejsou řidiči náklaďáků spokojeni. "Ta nová reklama nás představuje jako nekrofily. I proti ní podáme stížnost," řekl předseda svazu řidičů Apostolos Kenanidis listu Ta Nea.

 

Právě se děje

Další zprávy