Němečtí železničáři posunuli svou další stávku o den

rg
12. 11. 2007 14:15
O novou tarifní smlouvu budou usilovat ve středu

Praha - Půjdeme do stávky, a to ve středu, oznámil dnes na tiskové konferenci místopředseda svazu německých strojvůdců (GDL) Claus Weselsky- Železničáři žádají výhodnější kolektivní smlouvu. Původně měla být stávka již zítra, ale vedení odboru dle Weselského potřebuje určitý čas na rozmyšlenou. Informuje o tom server Finanční noviny s odvoláním na ČTK.

Středeční stávka pravděpodobně proběhne v nákladní i osobní dopravě. Vedení svazu německých strojvůdců se o tom rozhodne zítra ráno. Další postup ohlásí pak v poledne.

Podle agentury DPA odkazující se na zdroj z GDL má společnost Deutsche Bahn ještě celé pondělí na to, aby předložila novou nabídku pro tarifní smlouvu požadovanou odbory. Deutsche Bahn to však odmítla. Někteří představitelé GDL by na to rádi reagovali časově neomezenou stávkou.

Němečtí strojvůdci naposledy vstoupili do stávky na 42 hodin minulý čtvrtek v poledne.

Stávky se rovněž v tomto týdnu chystají ve Francii. Druhá celonárodní stávka v oblastech železnic, veřejné přepravy a energetiky má začít již zítra. Důvodem je nesouhlas s plánovanými ekonomickými reformami prezidenta Nicolase Sarkozyho.

Souvislosti:

 

Právě se děje

Další zprávy