Megaprojekt PPF: Největší kancelářský objekt v Moskvě

Ekonomika Ekonomika
28. 2. 2012 9:39
První nájemce si už objednal kancelářskou plochu 90 000 m2
Ilustrační foto
Ilustrační foto | Foto: Best of Realty

Moskva - Skutečně velké sousto na trhu s kancelářskými prostorami si v Rusku bere skupina PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera.

Začíná stavět vůbec největší kancelářský projekt v Moskvě. "Na území celkem 45 hektarů vybuduje společnost PPF Real Estate Russia administrativní komplex čítající 430 000 metrů čtverečních kanceláří," řekl deníku E15 mluvčí PPF Milan Tománek.

Jedním z nájemců, který si objednal více než pětinu plánované plochy, je telekomunikační firma Rostelekkom. Ta si předem pronajala 90 000 metrů čtverečních kanceláří. Už toto je podle ruského deníku Kommersant historicky největší nájemní transakce v Moskvě.

Projekt skupiny PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera má zatím pracovní název Telecom-City. Ruská média spekulují, že by se mohlo do komplexu přestěhovat také ministerstvo spojů nebo moskevská technická univerzita komunikace a informatiky.

Termíny a náklady PPF zatím tají

Termín zahájení výstavby ani hodnotu projektu nechce PPF zatím upřesnit. Kommersant však s odvoláním na představitele Rostelekomu Olega Rumjanceva napsal, že firma by se měla do nového komplexu přestěhovat ze stávajících dvou desítek budov už koncem roku 2014.

Skupina PPF získala pozemek pro Telecom-City v rámci restrukturalizace dluhu bývalého majitele ruské maloobchodní sítě Eldorado, kterou postupně odkoupila.

Pozemek se rozkládá v oblasti takzvané Nové Moskvy poblíž městského okruhu u Kyjevské dálnice. Na letiště Vnukovo je odtud osm kilometrů. Do nové Moskvy by se v budoucnosti měly přestěhovat i ruské federální instituce, které dosud sídlí v centru města.

Skupina PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera podniká v Rusku v širokém spektru, od bankovnictví a pojišťovnictví přes maloobchod a těžbu kovů až po zemědělství. Mezi developerskými projekty skupiny byly až dosud především nákupní centra.

 

 

Právě se děje

Další zprávy