Hypernovy zůstávají už jen v Česku, v Polsku skončily

čtk, sti
3. 7. 2007 12:40
Česko je ve střední Evropě jediným ostrovem Aholdu
Foto: Ondřej Besperát, Aktuálně.cz

Amsterodam - Francouzská společnost Carrefour převzala oficiálně polskou obchodní síť, kterou provozovala nizozemská společnost Ahold.

Společnost tak oficiálně dokončila prodej své polské součásti a ve sdružení Ahold Central Europe, které spojovalo sesterský Ahold na Slovensku, v Polsku a České republice, zbylo už jen Česko

Hypernova a Albert pouze v Česku

Ahold tak v rámci střední Evropy zůstává jen v České republice, protože Slovensko se rozhodl opustit už dříve. V tuzemsku provozuje prodejny Hypernova a Albert.

O polské transakci Ahold informoval koncem loňského roku. Její dokončení však podléhalo splnění určitých podmínek, včetně schválení transakce ze strany polského antimonopolního úřadu. Kladné vyjádření k transakci úřad vydal až 29. června.

Cena transakce se pohybuje okolo 375 milionů eur (tedy zhruba 11 miliard korun) a Carrefour spolu s prodejnami převezme i dluhy Aholdu. Konečná cena za Ahold Polska ale zatím nebyla upřesněna.

První nápis Carrefour začali ve středu odstraňovat v pražském Edenu. Brzy jej nahradí písmena Tesco
První nápis Carrefour začali ve středu odstraňovat v pražském Edenu. Brzy jej nahradí písmena Tesco | Foto: Ondřej Besperát

Carrefour jen v Polsku 

Naopak řetězec Carrefour loni odešel z českého i slovenského trhu. Obchody v České republice prodal britské společnosti Tesco a totéž plánoval i se svými slovenskými obchody. Slovenské regulační úřady ale tuto transakci zakázaly, takže Carrefour obchody prodal konsorciu firem ICS a ECM Group.


 

 

Právě se děje

Další zprávy