Ericsson podepsal servisní dohodu s 3 UK

ČTK, eko
6. 12. 2005 13:47
Stockholm - Výrobce vybavení mobilních sítí Ericsson podepsal servisní dohodu s britským operátorem 3 UK, kterou ovládá firma Hutchison Whampoa.

Smlouva v odhadované výši více než 15 miliard švédských korun (46,1 miliardy Kč) patří mezi největší servisní kontrakty Ericssonu i v celém odvětví, vyplývá z dnešního prohlášení.

Ericsson hodnotu kontraktu neuvedl. Výkonný viceprezident společnosti Hans Vestberg pouze prohlásil, že dohoda je vyšší než podobný kontrakt, který Ericsson podepsal s firmou 3 v Itálii. Jeho hodnota je 15 miliard korun.

Podle dohody bude firma 3 nadále vlastnit sítě i další technologické jmění a ponechá si zodpovědnost za strategické řízení sítě a infrastruktury. Ericsson bude síť jménem operátora provozovat, starat se o její údržbu a rozvoj. V rámci dohody přejde k Ericssonu více než 1000 zaměstnanců firmy 3.

Ericsson je největším výrobcem vybavení mobilních sítí na světě. S firmou 3 má již servisní dohody také pro Austrálii a Itálii, spravuje však i sítě jiným operátorům na celém světě, napsaly agentury Reuters a AP.

 

Právě se děje

Další zprávy