Iva Špačková
Aktualizováno 31. 12. 2018 18:30
Petr Neumann je vyučený kuchař. Po škole získával tři roky praxi a před jedenácti lety začal sám podnikat. V Liberci provozoval několik let klasickou restauraci, letos však byl donucen její fungování změnit. Zavedl neomezenou konzumaci po dobu jedné hodiny. Podívejte se, jak mu jeho podnikatelský experiment dopadl.
All inclusive na hodinu
Pod tlakem se tak Neumann dostal k úvahám o tom, co chtěl vždycky dělat - zavést vlastní all inclusive. Model fungující v dovolenkových letoviscích však trochu upravil, neomezené občerstvování omezil na jednu hodinu. "Chtěl jsem, aby bylo jasné, že to není myšleno tak, že zde člověk může vysedávat celý den," vysvětluje.
Neumann měl ze začátku obavy, jak moc jsou Češi připraveni nový způsob přijmout. Zda už chápou, že strava není o tom, jíst tak dlouho, až bude člověku špatně, ale aby se zasytili a přitom si pochutnali. "Nešlo než to zkusit," říká.