Den, kdy vzali Češi pobočky IPB útokem. Před 20 lety zkolabovala dosud největší banka

Ekonomika ČTK Ekonomika, ČTK
Aktualizováno 14. 6. 2020 11:27
Před 20 lety otřásla bankovním sektorem v Česku nucená správa Investiční a Poštovní banka (IPB). Podívejte se fotky a příběh problematické banky, která ilustruje situaci na českém trhu v 90. letech. 12. června 2000 proběhl první "run na banku", tedy masivní výběr vkladů.
Před 20 lety otřásla bankovním sektorem v Česku nucená správa Investiční a Poštovní banka (IPB). 12. června 2000 proběhl první "run na banku", tedy masivní výběr vkladů.
Před 20 lety otřásla bankovním sektorem v Česku nucená správa Investiční a Poštovní banka (IPB). 12. června 2000 proběhl první "run na banku", tedy masivní výběr vkladů. | Foto: ČTK

Kauza České pivo

Známá kauza zvaná České pivo, ve které pro změnu ČSOB zažalovala Nomuru kvůli způsobu, jakým získala Prazdroj a Radegast, skončila loni v červenci zastavením stíhání všech obviněných.

Nomura, která pivovary prodala za 22 miliard korun jihoafrické South African Breweries (dnes SABMiller), za ně údajně zaplatila prostřednictvím transakcí, krytých akciemi IPB, které se později staly bezcennými.

 

Právě se děje

Další zprávy