Pošta končí se sledováním ceny benzinu, nevydělávala na něm

Ekonomika Ekonomika
3. 2. 2015 13:49
Projekt odstartoval v dubnu roku 2013 jako jedna z doplňkových aktivit státního podniku.
Foto: Thinkstock

Praha – Projekt Tankuj levněji, v jehož rámci poštovní doručovatelé sledovali cenu pohonných hmot na čerpacích stanicích, končí. Informovala o tom Česká pošta.

„S ohledem na další strategii směřování podniku související zejména s posílením kapacity doručovatelské sítě došlo k 31. lednu k ukončení terénního sběru informací na všech čerpacích stanicích,“ říká mluvčí státního podniku Matyáš Vitík.

Podnik je podle něj připraven dále jednat se všemi obchodními partnery o podmínkách převzetí webového portálu www.tankujlevneji.cz pro další komerční využití.

„Z našeho pohledu splnil projekt očekávané cíle a přispěl ke zvýšení kvality poskytovaných služeb motoristům,“ tvrdí mluvčí.

Projekt odstartoval v dubnu roku 2013 jako jedna z doplňkových aktivit státního podniku. Na povinnost zaznamenávat ceny u pump si stěžovali někteří doručovatelé, které to zdržovalo od hlavní činnosti.

Státní podnik neměl z projektu žádné příjmy. "Primární ambicí projektu není jeho výdělečnost, ale to, aby firmy a občané měli relevantní informace o cenách v jednotlivých částech republiky," vysvětlila online deníku Aktuálně.cz tehdejší mluvčí České pošty Marta Selicharová.

 

Právě se děje

Další zprávy