Byty i továrny jde postavit invenčně. Podívejte se na nejlepší oceněné projekty

Výstavní pavilon Louny.
Na prvním místě v kategorii Rezidenční projekty menšího rozsahu se umístila Truhlárna na Praze 6 skupiny T.E, jejímž architektem byla společnost under-construction architects. 

Projekt zvítězil, protože dokázal velmi zdařile vyřešit dva nelehké úkoly: vytvořit komorní, luxusní a zároveň velmi netradiční bydlení pro nejnáročnější klientelu a citlivým přístupem přispět nejen k zachování, ale i k podtržení původní atmosféry této části pražského Břevnova.
Druhé místo získala rezidence LakePark navržená Petrem Vackem a Monikou Čížkovou z Expert Building Maagement.

Projekt byl oceněn za neotřelé a velmi zdařilé architektonické pojetí rekreačního bydlení, které je situované do blízkosti oblíbeného Máchova jezera. Svým návštěvníkům nabízí moderní a komfortní zázemí pro trávení volného času. Současně se stalo novou dominantou obce Staré Splavy
Na třetím místě pak skončila nemovitost na adrese U Pernikářky 7, na Praze 5 společnosti JRD Development, kterou projektovala kancelář Podlipný Sladký architekti s.r.o.

Projekt získal ocenění za vysoce kvalitní realizaci moderního komorního bytového domu pro nejnáročnější klientelu. Porota ocenila i využití technologií přispívajících k energeticky pasivnímu bydlení v novostavbě situované v oblíbené rezidenční lokalitě.
3. místo Vitality Rezidence, Praha 5; SATPO; Schindler Seko Architekti
Na třetím místě se umístila i Vitality Rezidence společnosti SATPO, kterou na Praze 5 navrhla kancelář Schindler Seko Architekti.
Porota ocenila především celkovou koncepci projektu, která přináší víc než jen kvalitní bydlení v zajímavé lokalitě. Rezidenti tohoto komplexně řešeného projektu mohou využívat speciální prostory pro volnočasové aktivity nebo si vybrat z široké nabídky služeb, které jim usnadní život.
Foto: Nejlepší z realit 2018
Ekonomika Martina Marečková, Ekonomika
19. 11. 2018 6:29
Letošní 20. ročník prestižní soutěže Nejlepší z realit - Best of Realty opět doložil, že nejlepší novostavby bytových domů a administrativních center se staví v Praze. Výjimkou mezi oceněnými je rekreační bydlení u Máchova jezera, jehož investor získal druhou cenu v kategorii rezidenční projekty většího rozsahu.

Sedmičlenná odborná porota v čele s Pavlem Kühnem z České spořitelny vybrala nejlepší projekty s přihlédnutím k lokalitě, urbanistickému a architektonickému řešení, kvalitě realizace a úspěšnosti na realitním trhu. V porotě zasedli také zástupci profesních sdružení a realitní poradci. Vítězové byli vyhlášeni ve středu večer v Kongresovém centru České národní banky v Praze.

Kategorii rekonstruované kanceláře vyhrála přestavba budovy Knorr Bremse v centru Liberce. Zvláštní cenu poroty pro rok 2018 získalo město Louny za citlivou obnovu funkcionalistického výstavního pavilonu v Lounech. Objekt, postavený v roce 1931 podle návrhu architekta Josefa Chochola, od letošního léta nabízí stylovou kavárnu, prostor pro výstavy a pestrý kulturní program.

Cenu Asociace pro rozvoj trhu nemovitostí získalo Centrum architektury a městského plánování (CAMP), jež otevřelo loni v září v prostorách pražského Institutu plánování a rozvoje. "Jedná se o instituci, jejímž hlavním posláním je zlepšit veřejnou diskusi o rozvoji Prahy a která pomáhá navázat dialog a spolupráci mezi veřejností, developery a investory," zdůvodnila porota.

Na oceněné novostavby se podívejte v článkové fotogalerii výše.

 

Právě se děje

Další zprávy