Foto: Z Palmovky vzniká druhý Anděl. Podívejte se na proměnu pražské čtvrti

Klikněte pro vstup do fotogalerie.
Developeři mohutně investují do přestavby pražské Palmovky a jejího okolí. Podle společnosti Metrostav se Palmovka během několika let promění v administrativní centrum podobné smíchovskému Andělu.
V dubnu 2014 začal Metrostav stavět pro radnici Prahy 8 projekt Nová Palmovka, kam se měl po dokončení přestěhovat i úřad osmé městské části. Nové vedení radnice si však poté nechalo udělat audit projektu, z něhož vyplynuly nejasnosti ohledně vlastnictví budovy. Ukázalo se, že pozemek, na kterém projekt vzniká, patří hlavnímu městu. Praha 8 se začala obávat, že smlouva s Metrostavem není platná. Celou věcí se nyní zabývá soud a firma zastavila stavební práce, dokud se věc nevyjasní.
Stavbu nového sídla za více než 1,1 miliardy korun schválila Praha 8 již v roce 2010. Dosud vyplatila stavební firmě asi polovinu částky. Metrostav se o další peníze s Prahou 8 soudí.
Letos v květnu Praha oznámila, že spolu s radnicí Prahy 8 a Metrostavem podepíšou vzájemné memorandum. Podle něj strany stáhnou vzájemné žaloby a mimosoudně se vyrovnají. Budovu by pak mělo získat hlavní město za cenu určenou znaleckým posudkem. (Na obrázku je vizualizace projektu.)
Foto: Jakub Plíhal
Adam Váchal Jakub Plíhal Adam Váchal, Jakub Plíhal
31. 8. 2017 8:18
Developeři investují miliardy do proměny pražské Palmovky a jejího okolí. Kanceláře na místě staví společnosti Metrostav a Crestyl. U Libeňského mostu vznikají také bytové projekty.
 

Právě se děje

Další zprávy