Luxusní značky u letiště. Největší outlet v Česku ožije

Luxusní značky u letiště. Největší outlet v Česku ožije
Galleria Moda (nově pod názvem The Prague Outlet) je se svými 31 tisíci metry čtverečních ploch k pronájmu největším outletovým centrem v Česku a mezi velké patří i na evropské úrovni. Investice do projektu dosáhly 1,7 miliardy korun. Centrum však zůstává zavřené.
Centrum mělo otevřít v roce 2008, ale nepodařilo se jej zaplnit obchodníky.
Původní, s Italy spojený investor Palcor Czech, chtěl do outletu přivést luxusní značky Dolce & Gabbana, Gucci, Prada či Valentino.
Nový investor - společnost The Prague Outlet - budovu koupil loni v konkurzu za 368 milionů korun jako novou.
Foto: The Prague Outlet
Martina Marečková, HN
26. 7. 2014 21:20
Fotogalerie: Obchodní centrum bylo dokončeno v roce 2008, zůstává ale prázdné. Nový investor to chce brzy změnit.

Praha - Outletové centrum v Tuchoměřicích nedaleko letiště Václava Havla zřejmě konečně ožije. Projekt, který byl dokončen již v roce 2008, koupil od zkrachovalého italského developera nový investor, firma The Prague Outlet.

Ta chce otevřít prvních osmdesát obchodů na začátku roku 2016. V konečné fázi by mělo na ploše 31 tisíc metrů čtverečních vyrůst 180 obchodů. Centrum má cílit především na tuzemské zákazníky, hodně si ale díky své poloze slibuje také od turistů.

Manažeři nového outletového centra do něj nyní lákají obchodníky. Přesvědčit chtějí i luxusní značky, jako je například Dior, Armani, Hugo Boss nebo Ralph Lauren.

"Ladíme strategii, jak koho oslovit, a zatím se nesetkáváme s negativní reakcí," říká Martin Kubišta, ředitel společnosti The Prague Outlet s tím, že první smlouvy by mohly být podepsány ještě během léta.

Podívejte se, jak může nové centrum vypadat (pro vstup do galerie klikněte na úvodní obrázek).

 

Právě se děje

Další zprávy