Farma považuje postup fondu za příliš přísný. Chovatelka Jana Svatošová řekla, že se proti rozhodnutí odvolala.
"V hospodářství byl téměř všechen skot ve zhoršené výživné kondici, většina zvířat byla ustájena v nevyhovujících podmínkách, na pastvině za domem se vyskytovalo velké množství potenciálně nebezpečných předmětů," uvedla Nováková.
Svatošová s postupem fondu nesouhlasí. "My jsme se proti tomu odvolávali, ale vyrozumění mi ještě nepřišlo," řekla. Podle ní sice problémy s chovem farma měla, ale nebyly příliš závažné.
Značku Regionální potravina získávají každoročně nejkvalitnější zemědělské nebo potravinářské výrobky, které zvítězí v krajských soutěžích. Musí být vyrobené v daném regionu, podíl místních surovin je stanoven nejméně na 70 procent, hlavní surovina přitom musí být stoprocentně tuzemského původu.
Vlastníkem a gestorem značky je Ministerstvo zemědělství, Státní zemědělský intervenční fond ji administruje.