Pevný řád, robotické pohyby a motivační cedule. Jak vypadá práce ve skladě Amazonu

Ilustrační foto.
Povinné rozestupy pečlivě sledují kamery. Na rozsáhlý kamerový systém je návštěvník koneckonců upozorněn mnohokrát, poprvé již u vstupu.
... všudypřítomné jsou také motivační citáty, tolik známé i z ostatních center Amazonu po světě. Právě mottem "Work Hard, Have Fun, Make History" proslul zakladatel společnost a nejbohatší muž světa Jeff Bezos.
Vedle stowerů prochází nekonečnými uličkami i pickeři. Anglicismy se tu přejímají kvůli původu firmy skutečně ve velkém měřítku. Pickeři jsou lidé, kteří zboží kompletují, když si ho někdo objedná.
Zaměstnanci řeší vše se svými vedoucími pracovníky směn. "My je nazýváme Area manažeři. Na tyto pozice přijímáme i absolventy vysokých škol, pro které je to jedinečná pracovní příležitost. Seznámí se tu s řízením velkých týmů, na jednom oddělení mají na starosti desítky i stovky zaměstnanců. Mimo to mají samozřejmě i další možnosti rozvoje a kariérního růstu," říká mluvčí.
Foto: Jakub Plíhal
Jakub Plíhal Pavla Adamcová Jakub Plíhal, Pavla Adamcová
Aktualizováno 8. 1. 2022 12:09
Na jaře světovými médii proběhly zprávy, že Amazon v USA zažehnal pokus o vznik odborů. Český sklad Amazonu sice odbory má, ani jemu se ale stížnosti na tvrdé pracovní podmínky nevyhýbají. On-line deník Aktuálně.cz do distribučního centra v Dobrovízi nahlédl, aby práci zdejších zaměstnanců zmapoval. Společnost také v současné době buduje v Česku další distribuční středisko, vyroste u Přerova.
 

Právě se děje

Další zprávy