Z okraje Prahy do Brna i Vídně: Takto bude vypadat terminál rychlodráhy u Nehvizd

Z okraje Prahy do Brna i Vídně: Takto bude vypadat terminál rychlodráhy u Nehvizd
Správa železnic ve čtvrtek dokončila architektonickou studii připravovaného terminálu pro vysokorychlostní trať Praha východ u obce Nehvizdy. Nyní pokračují práce na dokumentaci pro územní rozhodnutí.
Správa potom společně s architekty soutěžní návrh ještě upravila. Zapracovala například připomínky místních samospráv a dále návrhy zástupců francouzských státních drah SNCF, se kterými Správa železnic na přípravě rychlodráh v Česku spolupracuje.
Návrhy hodnotila porota složená ze šesti nezávislých architektů, dvou zástupců Správy železnic a zástupce Nehvizd.
Důvodem pro úpravy návrhu byly také práce na dokumentaci pro územní rozhodnutí úseku vysokorychlostní tratě Polabí, kterou chce stát zprovoznit v roce 2028. Terminál by měl být její součástí.
Foto: Správa železnic
Ekonomika ČTK Ekonomika, ČTK
Aktualizováno 19. 12. 2021 9:23
Správa železnic nechala přepracovat architektonickou studii budoucího terminálu pro vysokorychlostní trať Praha východ u obce Nehvizdy. Do vítězného návrhu od autorského dua Jiří Opočenský a Štěpán Valouch zapracovala připomínky obcí i expertů. Ve studii přibyl třeba severní vstup do přestupního uzlu. Podívejte se, jak bude terminál vypadat, i na ostatní návrhy, které se do soutěže zapojily.
 

Právě se děje

Další zprávy