Policie zasahuje v sídle ČD Cargo. Prověřuje podezřelou smlouvu o prodeji vagonů

ČTK ČTK
12. 6. 2020 13:28
V sídle nákladního dopravce ČD Cargo, dceřiné firmy Českých drah, od dnešního rána zasahuje policie. Zajímají ji dokumenty k údajně nevýhodné smlouvě o pronájmu vagonů se slovenskou firmou SMK. Informoval o tom týdeník Hrot. Škoda může v případu podle týdeníku dosahovat až miliardu korun.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: ČD Cargo

ČD Cargo uzavřelo před dvěma lety se slovenskou společností SMK smlouvu na prodej, pronájem a následný odkup 500 starých nákladních vagonů, připomněl server Hrot. Kontrakt už dříve kritizovala společnost Ostravské opravny a strojírny, které patří do uskupení firem Rail Invest bratří Petera a Rudolfa Šuškových. Podle nich byl prodej pro ČD Cargo nevýhodný a podali v této souvislosti trestní oznámení na vedení nákladního dopravce.

Rail Invest byl dlouhodobým obchodním partnerem ČD Cargo při dodávkách nových vagonů a opravách a modernizaci starších vozů. Kvůli obchodním sporům však spolupráce nedávno skončila a obě strany vedou soudní spory kvůli údajné nespolehlivosti dodávek. Vedení ČD Cargo v minulých týdnech ke kritice uvedlo, že jde o snahu očernit současný management nákladního dopravce a zbavit se nepohodlných lidí ve vedení.

 

Právě se děje

Další zprávy