Televizní služba Disney+ vtrhla do Evropy. Kvůli koronaviru vysílá v nižší kvalitě

ČTK Ekonomika ČTK, Ekonomika
24. 3. 2020 13:51
Americká mediální a filmová společnost Walt Disney v úterý v Británii, Irsku, Německu, Itálii, Španělsku, Rakousku a Švýcarsku spustila novou streamovací televizní službu Disney+. Kvůli pandemii způsobené koronavirem, která způsobila vysoké zatížení internetu, ale o dva týdny posunula start služby ve Francii. Zpočátku budou také její služby v Evropě k dispozici v horší kvalitě.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: ČSFD

Disney reaguje na žádost Evropské unie, aby poskytovatelé streamovacích služeb zajistili bezproblémové fungování širokopásmové infrastruktury v době, kdy desítky milionů lidí zůstávají doma a mnozí z domova pracují. Firma tak sníží na všech trzích celkové využití šířky pásma nejméně o 25 procent.

Na žádost EU již dříve reagovaly také služby YouTube, Prime a Netflix. Ty rovněž slíbily snížení kvality streamování, aby mohl fungovat internet. "Rozhodnutí Netflixu a dalších streamovacích platforem dočasně snížit kvalitu rozlišení dává smysl a může pomoci stabilizovat problémy s kapacitou současných sítí," potvrdil pro Aktuálně.cz šefredaktor technologického magazínu inSmart Lukáš Voříšek. Podle něj jde o správné rozhodnutí.

Ve Francii společnost Disney odložila nabídku služby Disney+ na žádost francouzské vlády. Nový termín byl stanoven na 7. dubna, uvedla agentura Reuters.

V nabídce Disney+ jsou filmy a seriály společnosti, ale také dokumenty National Geographic. Firma do budoucna plánuje investovat do výroby původních děl v Evropě.

Služba Disney+ měla 12. listopadu loňského roku premiéru ve Spojených státech. Letos v létě by měla být spuštěna na dalších západoevropských trzích, včetně Belgie, Skandinávie a Portugalska.

 

Právě se děje

Další zprávy