Mají si kde hrát. Žluté vlaky nabídnou i dětský koutek

Radek Pecák Radek Pecák
27. 3. 2014 15:40
Místo tří klasických kupé v rekonstruovaných vagonech vznikly dětské herny. Využít je mohou cestující mezi Prahou a Ostravou.
Novou službou pro cestující s dětmi ve vlacích RegioJet budou dětské herny
Novou službou pro cestující s dětmi ve vlacích RegioJet budou dětské herny | Foto: Aktuálně.cz

Praha - Ve žlutých vlacích soukromého dopravce RegioJet začaly v tomto týdnu jezdit první vagony vybavené dětskou hernou.

Firma, spadající do skupiny Student Agency podnikatele Radima Jančury, slibuje nasadit vozy se speciálním oddílem do každé soupravy. Děti v něm mohou sledovat pořady v televizi, hrát deskové hry a využívat další vybavení.

Herna vznikla při rekonstrukci vozů a zabírá prostor tří původních klasických kupé.

Vagony s hernou mohou lidé využít na trase mezi Prahou, Olomoucí a Ostravou, respektive Žilinou. Je to jediná trať, kde RegioJet jezdí.

V oddíle platí standardní rezervační podmínky. V každém z dětských oddílů lze rezervovat šest sedadel, přednost mají rodiny s dětmi od dvou do šesti let. Pokud oddíl neobsadí, mohou do herny zavítat i děti cestující v jiných částech vlaku.

Novou službu pro děti chystají i konkurenční České dráhy. Dětské kino má být součástí výbavy rychlovlaků RailJet na lince Praha - Brno - Vídeň - Štýrský Hradec, které vyjedou zřejmě v polovině roku.

 

Právě se děje

Další zprávy