Zájem o yetiho asi připraví lidi ve Škodě o část volna

Radek Pecák Radek Pecák
13. 5. 2010 14:12
Směny navíc musí přidávat i v motorárně a některých dalších provozech
Zájem o Škodu Yeti předčil očekávání
Zájem o Škodu Yeti předčil očekávání | Foto: Aktuálně.cz

Mladá Boleslav - Zřejmě kratší dovolenou než původně plánovali, budou mít zaměstnanci závodu Kvasiny mladoboleslavské Škody-auto. Důvod je jediný, zákazníci mají velký zájem o zde vyráběné vozy yeti a superb combi. Již nestačí ani dosud vyhlášené směny navíc.

O tom, že vedení firmy s odbory o možnosti zkrátit dovolenou vyjednává, informovalo dnešní vydání časopisu Škodovácký odborář.

"Zájem o superb, superb combi a yet je tak velká, že firma zde již vyrábí i v noci z pátku na sobotu a občas také v sobotu dopoledne. Celkem bylo vyhlášeno šestnáct plusových směn v rámci flexikonta," informoval předseda kvasinské odborové organizace Libor Dvořák.

Výroba superbu combi stále nabíhá

Už nyní je jasné, že se vozů yeti vyrobí více než 44 000, s nimiž se počítalo v původním plánu. Také superb combi se prodává nad očekávání dobře. A objednávky navíc ještě budou narůstat, protože výroba tohoto modelu totiž stále ještě nabíhá a prodeje nebyly zahájeny na všech trzích. 

Letošní celozávodní dovolená měla být původně tři týdny od začátku července. "O tom, zda se dovolená zkrátí či nikoli, ještě nebylo rozhodnuto," sdělil Aktuálně.cz mluvčí automobilky Jaroslav Černý. Podle něho je ale letošní třítýdenní dovolená rekordně dlouhá, obvyklá délka je dva týdny, takže by to maximálně znamenalo návrat na původní úroveň.

Pokud by pracovali místo dovolené dělníci na lince yetiho a superbu, museli by kvůli nim do práce i zaměstanci některých provozů v hlavním závodě v Mladé Boleslavi. Konkrétně by šlo o pracoviště výroby náprav a také v motorárně. Tam už nyní mají také řadu plusových směn, neboť je velký zájem o nové benzinové turbomotory 1,2 TSI. Ty se kromě Škodovek montují také do některých modelů Volkswagenu a Seatu.

 

Právě se děje

Další zprávy