Wizz Air opouští Bratislavu, základnu tam nechce

jem
19. 11. 2009 13:50
Základna Wizz Airu v Bratislavě nebude, zároveň skončí jeho pravidelná linka z Bratislavy do Říma.
Letadlo společnosti Wizz Air
Letadlo společnosti Wizz Air | Foto: Aktuálně.cz

Bratislava - Nejenže slovenské hlavní město nerozšíří počet základen maďarských aerolinek Wizz Air, ale přijde také o pravidelnou linku do Říma. Maďarská nízkonákladová letecká společnost dnes oznámila, že jednání s vedením letiště M. R. Štefánika zkrachovala a v Bratislavě svou základnu nezřídí.

"Jsme zklamaní, že jsme nebyli schopni dosáhnout dohody o obchodních podmínkách s letištěm Bratislava," řekl výkonný viceprezident aerolinek John Stephenson.

Kvůli krachu jednání ruší Wizz Air od 11. listopadu jedinou pravidelnou linku z Bratislavy, která dopravovala cestující do Říma.

Nízkonákladové aerolinky Wizz Air měly na bratislavském letišti zaujmout místo zkrachovalé společnosti Sky Europe, která byla v Bratislavě jedním z největších leteckých dopravců. V současné době nejvíce cestujících létá s irskou nízkonákladovou leteckou společností  Ryan Air. 

Maďarská firma Wizz Air je největší nízkonákladovou leteckou společností ve střední a východní Evropě. Za poslední rok přepravila více než 7,5 milionu cestujících. Má základny na jedenácti letištích v šesti státech, včetně Česka. Flotilu Wizz Airu v současné době tvoří 26 letadel.

Dlouhodobým cílem Wizz Airu je stát se na pražském ruzyňském letišti nízkonákladovou jedničkou. Tou je v současnosti společnost Travel Service. 

 

Právě se děje

Další zprávy