Výrobci baget Crocodille klesl zisk více než o polovinu

ČTK ČTK
17. 10. 2012 15:47
Celkové tržby se snížily o 21 milionů na 834 milionů korun

Praha - Společnosti Crocodille ČR, výrobci a distributorovi balených baget a sendvičů, loni klesl čistý zisk o více než polovinu na 26 milionů korun. Celkové tržby se snížily o 21 milionů na 834 milionů korun. Vyplývá to z účetní závěrky firmy umístěné ve Sbírce listin.

Crocodille své bagety a sendviče vyrábí v Žiželicích poblíž Chlumce nad Cidlinou. Jejich rozvoz více než 3000 odběratelům v Česku i zahraničí zajišťují celkem čtyři distribuční centra. Domácí trh zásobují sklady v Praze a Brně. Firma má od roku 2008 distribuční centrum pro rakouský trh ve Vídni, o rok dříve otevřela pobočku v Budapešti. V závěru loňského roku expandovala na německý trh, když koupila výrobce sendvičů Bakestreet a následně založila společnost Crocodille DE GmbH.

Ze zprávy vyplývá, že zatímco maďarská pobočka loni hospodařila se zhruba pětimilionovou ztrátou, v Rakousku Crocodille hospodařil ze ziskem v přepočtu 4,6 milionu korun. Výsledek hospodaření v Česku výroční zpráva neuvádí.

Crocodille nejčastěji prodává bagety a doplňkové nápoje či sladkosti v supermarketech, na čerpacích stanicích, letištích či prostřednictvím prodejních automatů. Firma zároveň provozuje řetězec rychlého občerstvení Bageterie Boulevard.

Jediným vlastníkem firmy založené v roce 1991 je Petr Cichoň. Podle svých internetových stránek podnik zaměstnává více než 700 lidí.

 

Právě se děje

Další zprávy