Většina klientů zkrachovalé CK Globaltour je již doma

Ekonomika ČTK Ekonomika, ČTK
8. 7. 2012 12:43
Z Turecka přiletělo v neděli 150 turistů

Praha - Na 151 klientů zkrachovalé CK Globaltour přiletělo v neděli po 08:00 ráno z Turecka na pražské letiště Ruzyně, již v sobotu se vrátilo do tuzemska 40 lidí. Zbývajících několik klientů se vrátí příští týden, a to ve středu a v pátek. ČTK to řekl ředitel úseku neživotního pojištění České podnikatelské pojišťovny (ČPP) Václav Hönig.

Podle něho zástupci ČPP očekávali klienty na letišti, aby jim ihned po příletu poskytli nezbytné informace a vybavili je potřebnými tiskopisy. "Vše proběhlo v úplném pořádku a věřím, že naše přítomnost byla pro klienty povzbuzením, a dobrou zprávou o tom, že jsme připraveni vyřídit jejich oprávněné nároky co nejdříve," dodal Hönig.

CK Globaltour byla menší cestovní kanceláří, která se specializovala na prodej leteckých zájezdů do Turecka. Vlastníkem CK se základním jměním 200.000 korun je jedna fyzická osoba. V Turecku bylo v době vyhlášení úpadku bezmála 200 jejích klientů, dalších zhruba 250 lidí má u cestovní kanceláře zakoupené zájezdy, na které již patrně neodletí.

V Česku letos oznámilo úpadek pět cestovních kanceláří, Globaltour byla čtvrtou v pořadí. Poslední byla zatím liberecká BG Travel. Předtím kvůli finančním potížím skončily CK Asteri tour, CK Redgreentours a CK Filip.

Další cestovní kanceláří, která se dostala do finančních problémů, je boskovická cestovní kancelář Majestic Travel. Podle sobotních informací televize Nova v Chorvatsku zůstalo bez zavazadel a ubytování zhruba 40 klientů této kanceláře. V sídle CK v Boskovicích ani dnes dopoledne nebyl nikdo k zastižení.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Jaká bude vaše dovolená?

 

Právě se děje

Další zprávy