Věřitelé Sazky rozhodli: výběr kupce se rušit nebude

Ekonomika ČTK Ekonomika, ČTK
7. 9. 2011 12:51
Výbor věřitelů odmítl námitky Penty a E-Investu
Foto: Jan Langer

Praha - Prodej Sazky se zastavovat nebude, namísto připomínek se skupina Penta a E-Invest mají do tendru samy přihlásit, rozhodl věřitelský výbor loterijní společnosti.

Sazka se prodává jako celek, přihlášky do výběrového řízení mohou zájemci podávat do pátku, poté dostanou podrobnou dokumentaci o prodávané firmě. Podmínkou je složení kauce ve výši půl miliardy korun v hotovosti.

Vítěze musí také posvětit Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, pokud se tak nestane, zaplatí pokupu 1,5 miliardy korun. Své nabídky pak zájemci mohou předložit do 23. září, když zároveň na účet složí celou kupní cenu.

Penta a E-Invest protestovaly proti způsobu prodeje Sazky minulý týden, není podle nich dostatečně transparentní. Obě skupiny vyzvaly věřitelský výbor, aby prodej zastavil a nechal Sazku prodat například ve veřejné dražbě.

Dosud se o Sazku přetahovaly dva tábory silných investorů. Na jedné straně PPF a KKCG, které ovládly věřitelský výbor, protože jim Sazka dluží nejvíc, na druhé straně právě zejména Penta, majitel konkurenční loterijní firmy Fortuna. Penta už dříve nabídla 2,5 miliardy korun za loterijní část Sazky, Fortuna pak 3,5 miliardy korun za Sazku jako celek.

 

Právě se děje

Další zprávy