Tankování zlevňuje už desátý týden po sobě

Red eko
11. 2. 2008 11:30
Nafta zlevnila o třicet haléřů, benzin o dvacet
Foto: CCS

Praha - I přes celosvětově rostoucí míry inflace si ceny pohonných hmot udržují klesající trend. Ten trvá již přes deset týdnů.

Vyplývá to ze statistiky zveřejněné firmou CCS.

Na konci týdne se nafta prodávala průměrně za 30,62 Kč. To znamená, že cena za litr nafty během týdne poklesla o plných 28 haléřů.

Nejvýrazněji nafta zlevnila v Praze, kde její cena spadla bezmála o 50 haléřů. Řidiči zde tak zaplatí 30,70 korun za litr.

O něco mírněji se snížily i ceny nejprodávanějšího benzinu - Naturalu 95. Cena za jeden litr poklesla o 17 haléřů na 30,25 korun.

Jeho ceny klesaly ve všech krajích zhruba stejně, snad jen v Jihočeském kraji byl pokles o něco výraznější než jinde - lehce překročil 30 haléřů.

V Ústeckém kraji pak dokonce Natural o 10 haléřů zdražil.

Na Moravě dráž než v Čechách, nejlevněji stále v Hradci

Nejvýhodněji tankují dlouhodobě řidiči v Královéhradeckém kraji. V tomto kraji se jako v jediném stlačila průměrná cena nafty pod hranici 30 korun - její cena se zastavila na 29,73 Kč.

Na druhém konci pomyslného žebříčku je zase dlouhodobě Moravskoslezský kraj, kde řidiči zaplatí za litr nafty o více než 1,50 Kč více.

Cena litru nafty se zde tedy pohybuje okolo 31,28 korun.

Vedení si Královéhradecký kraj drží i v cenách Naturalu. Ten zde stojí 29,57 korun. Dalšími kraji, kde se cena drží pod hranicí 30 korun, jsou Ústecký kraj a Vysočina.

Související:


 

 

Právě se děje

Další zprávy