Slev na byty přibývá, někde dají nádavkem i automobil

Veronika Skálová Veronika Skálová
3. 2. 2009 15:55
Začalo to slevami na garáže, pokračuje dalšími dárečky
Developeři nové projekty nezlevňují. Raději nabízejí bonusy.
Developeři nové projekty nezlevňují. Raději nabízejí bonusy. | Foto: Aktuálně.cz

Brno - Z výkladních skříní sice velké tabule upozorňující na slevy začínají mizet, slevové akce se však objevují v nabídkách nových bytů. Plní se tak předpovědi odborníků, že developeři spíš než ke snížení ceny bytů sáhnou po nejrůznějších slevách či bonusech.

Začalo to slevami na garáže nebo luxusnější vybavení v základní ceně bytu. Teď některé společnosti přicházejí s nabídkou nového auta k novému bytu či domu.

Bonus ve formě osobního vozu nabízejí podle zjištění Aktuálně.cz už tři velcí developeři. Od 19. ledna mohou takovou odměnu využít klienti CPI Group, kteří si koupí některý z rodinných domů v projektu Jižní stráň v Praze. Kromě nového bydlení se stanou majiteli Mercedesu typu A.

"Domů je celkem 34 a přibližně čtyřicet procent z nich už je vyprodaných. Situace na trhu si vyžádala nové marketingové nástroje. A tento se zatím osvědčil," poznamenala Michaela Winklerová z CPI Group.

Příliv nových zájemců o bydlení na Jižní stráni možná povede k rozšíření této nabídky i na další dva projekty společnosti.

Nejde o reakci na krizi, tvrdí Finep

Minulý týden přišla s obdobnou nabídkou i společnost Finep. Nabídku nové Škody Fabie limituje jednak cena zakoupeného bytu, ta musí být nejméně 2,9 miliónu korun, ale i čas. Auto k bytu mohou klienti společnosti získat jen do konce února.

"Není to reakce na situaci na trhu. Je to jen další z časově omezených akcí, jaké obvykle spouštíme například k Vánocům nebo dnům otevřených dveří. Tato akce má přitáhnout pozornost k naší účasti na výstavě Bydlení 2009 na výstavišti v Praze - Holešovicích," vysvětlila Pavla Temrová z Finepu.

Kdo by však o Fabii nestál, může si vybrat jiný vůz a doplatit rozdíl v ceně, v mimořádných případech může auto nahradit sleva z ceny bytu.

K menšímu bytu menší auto

Od poloviny února až do dubna se chystá osobní vozy ke koupi bytu nebo domu nabízet i další developer - Central Group. Hodnota vozu je odstupňovaná podle velikosti bytu. K menšímu obydlí dostanou klienti vůz za přibližně 200 tisíc, u velkých bytů se bude cena auta pohybovat mezi 400 a 500 tisíci. Na výběr budou značky Škoda, Volkswagen, Seat a Audi.

"Je to mimořádná akce, o níž jsme dlouho přemýšleli. Dosud trval zimní výprodej. Pro širokou veřejnost začne akce Auto jako dárek platit 12. února, tedy v den, kdy začíná veletrh Bydlení 2009," uvedla Veronika Ježková z Central Group.

 

Právě se děje

Další zprávy